Dieta keto: ghid detaliat pentru începători

Dieta cetonică

slabire dupa 55 ani

Sari la navigare Sari la căutare Dieta ketogenică este o dietă foarte bogată în grăsimicu o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați. În medicină este folosită cel mai adesea pentru a trata crizele dificile de epilepsie la copii.

  1. Purta de slăbire a corpului
  2. Dieta Keto – Ce este & beneficii • World Class România
  3. Dificil de slăbit în menopauză
  4. Rezultatele la care te poți aștepta Acest articol reprezintă un scurt ghid pentru începători în ceea ce privește principalele aspecte ale dietei keto.
  5. Lista completa de alimente in dieta keto - ce sa mananci si ce sa eviti - Nutriblog

Dieta determină organismul să ardă în primul rând grăsimi pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați. De regulă, carbohidrații dieta cetonică de alimente sunt transformați în glucoză, care trece apoi în circulația sanguină prin tot corpul, fiind foarte importantă în special pentru a folosi ca și combustibil pentru creier. Însă dacă alimentația conține doar o cantitate foarte dieta cetonică de carbohidrațificatul va transforma grăsimea în acizi grași și corpi cetonici.

Corpii cetonici sunt transportați prin circulația sanguină și înlocuiesc glucoza ca și sursă de energie. Creșterea cantității de corpi cetonici în sânge este o stare fiziologică numită cetoză, care duce la ameliorarea crizelor de epilepsie și la reducerea frecvenței lor [1].

Ce să consumi și ce să eviți în dieta keto

Aproape jumătate dintre copiii și tinerii ce suferă de epilepsie și au încercat această dietă, au observat că numărul dieta cetonică au scăzut cu mai dieta cetonică de jumătate, iar această îmbunătățire se păstrează și după ce dieta este întreruptă [2] Există dovezi concrete referitoare la faptul că această dietă este benefică pentru adulții și copiii cu epilepsie.

Și de asemenea, diete mai puțin stricte cum este dieta Atkins s-au dovedit și ele aproape la fel de eficiente. Apariția constipației se datora restricției fluidelor, care în trecut făcea parte din dietă, însa s-a realizat că această practică crește riscul de formare a pietrelor la rinichi și nu mai este dieta cetonică caracteristică a dietei ketogenice [3] [4].

Dieta cetogenică cetogenă, ketogenică, cetozică - explicații, beneficii © Autor: Dr. Purtan Teodora Dieta ketogenică este un regim alimentar particular care presupune un aport crescut de proteine și de grăsimi, fără carbohidrați.

Dieta terapeutică originală pentru tratarea epilepsiei la copii includea exact atâtea proteine de câte are corpul nevoie pentru creșterea și repararea țesuturilor, și suficiente calorii pentru a menține o greutate normală pentru vârsta și înălțimea copilului. Dieta ketogenică clasică terapeutică a fost dezvoltată ca și tratament al epilepsiei la copii în aniifiind foarte răspândită și folosită ca și tratament în următoarele decenii.

Ce reprezintă dieta ketogenică?

Popularitatea ei însă a început dieta cetonică scadă odată cu apariția medicamentelor anticonvulsivante. Abordarea clasică a dietei ketogenice conține un raport de de grăsime versus proteine și carbohidrați combinate.

Acest lucru se realizează prin excluderea alimentelor foarte bogate în carbohidrați, cum sunt fructele și legumele bogate în amidon, pâinea, pastele, cerealele și zahărul, și creșterea consumului de alimente bogate în grăsimi cum sunt nucile, smântâna și untul. Cea mai mare parte din grăsimea alimentară este compusă din molecule numite trigliceride cu lanț lung.

Dieta ketogenică este recunoscută în fapt de ani de zile — inițial s-a descoperit că este benefică în reducerea convulsiilor legate de afecțiuni medicale precum epilepsia. Cu toate acestea, a devenit mai populară pentru pierderea în greutate și performanța la exerciții fizice, stimulând multe produse alimentare și suplimente dieta cetonică. Acestea sunt informatiile macro pentru dieta ketogenică standard SKD și dieta ketogenică bogată în proteine: Dieta ketogenică standard SKD : Aceasta este o dietă foarte scăzută în carbohidrați, cu proteine moderate și cu conținut ridicat de grăsimi. Dieta ketogenică bogată în proteine: aceasta este similară cu o dietă ketogenică standard, dar include mai multe proteine.

Cu toate acestea, trigliceridele cu lanț mediu sunt mai ketogenice. O variantă a dietei clasice folosește ulei de cocos, care este bogat în trigliceride cu lanț mediu, pentru a asigura jumătate din caloriile zilnice.

Deoarece este necesară mai puțină grăsime în această variantă a dietei, este permisă o proporție mai mare de carbohidrați și proteine consumate, în felul acesta varietatea alimentelor fiind mai mare [5] [6].

Please wait while your request is being verified...

În aniiproducătorul de filme Jim Abrahams, al cărui fiu suferea de epilepsie severă tratată eficient cu această dietă, a creat Fundația Charlie pentru a promova această formă de tratament. Fundația a sponsorizat un multicentru de cercetare, care începând cu anul a marcat trezirea unui nou interes științific pentru această dietă.

Studiile clinice și cele pe animale au sugerat faptul că dieta ketogenică are efecte benefice pentru mai dieta cetonică tulburări neurodegenerative [7]. Unele studii au arătat că beneficiile unei dieta cetonică ketogenice corect formulată și adaptată poate fi eficientă și pentru tratarea unor boli precum sindromul ovarelor polichistice, obezitate sau diabet zaharat.

cura de slabire cu grefe si lamaie

Aceste idei sunt dieta cetonică în stadiul de cercetare [8]. Dieta ketogenică a fost de asemenea corelată în ultimile studii cu dieta cetonică de autofagie de la nivelul organismului. În biologul japonez, Yoshinori Ohsumi a câștigat premiul Nobel în Medicină pentru descoperirea mecanismelor autofagiei, un proces ce determină curățarea organelor și tesuturilor, prin reciclarea componentelor nefuncționale ale celulelor și transformarea lor în energie.

reteta slabit dukan

Principalele simptome sunt convulsiile neprovocate și repetate. Acestea apar datorită activității excesive a neuronilor corticali, ceea ce duce la o disfuncționare temporară a creierului. Convulsiile pot afecta mușchii, simțurile, starea de conștiență sau o combinție între acestea.

Dieta Ketogenică pt. Începători – Rezultate, Meniu, Rețete Keto, Suplimente

Pot fi focalizate limitate la o anumită zonă din creier sau generalizate, care afectează întregul creier și duce la pierderea cunoștinței. Cauzele epilepsiei sunt diverse, iar cel mai adesea debutul bolii are loc în copilărie.

Atunci când boala nu răspunde la două sau trei tipuri diferite de medicamente, este considerată refractară. Mai mult de jumătate din pacienți reușesc să controleze epilepsia cu dieta cetonică tratamentului medicamentos. Atunci când medicamentele împotriva epilepsiei nu sunt eficiente, alternativele sunt chirurgia, stimularea vagală și dieta ketogenică [11].